D&A Pooltechnics

Zwembad verwarming

Jammer genoeg leven we niet in het zuiden van Frankrijk, met de hele zomer een stralende zon en aangename, warme temperaturen!
Maar ook in onze contreien kan u, mits bijkomende verwarming, genieten van een langer zwemseizoen.
Allereerst is het natuurlijk belangrijk te voorzien in een goede afdekking zodat de opgebouwde warmte niet nutteloos verloren gaat.  Een solar-lamellenafdekking geeft daarbij ook nog een extra warmterendement van 3 à 4°C

D&A Pool Technics kan u meerdere verwarmingssystemen aanbieden:

1. zonnecollectoren:
Zonnecollectoren voor privézwembaden zijn een simpele en efficiënte manier van verwarmen.
De collectoren uit EPDM of siliconenrubber, geplaatst op een dak of muur, verwarmen het water van het zwembad. Het systeem is makkelijk te installeren, geschikt voor nieuwe en bestaande zwembaden, en kan gemakkelijk worden geautomatiseerd met een 3-weg klep of een aparte circulatiepomp. Zonnecollectoren zijn een gebruiksvriendelijk en ecologisch verwarmingssysteem voor elk privézwembad. Dit systeem rendeert alleen als er zonneschijn is!

Volgend diagram beschrijft de werking van het systeem:

EL flat roof
Contacteer D&A Pool Technics als u meer informatie wenst over zonnecollectoren.

 

2. Warmtepomp:
Voor de verwarming van zwembaden worden meestal warmtepompen van het type lucht/water gebruikt. Bij dit type warmtepomp wordt de warmte uit de omgevingslucht omgezet in bruikbare warmte.

De warmtepompinstallatie verbruikt vier- tot vijfmaal minder energie dan een klassiek verwarmingssysteem!!

De energiebesparing die kan worden bereikt wordt in grote mate bepaald door het temperatuurverschil tussen warmtebron (luchttemperatuur) en afgiftesysteem. Hoe kleiner dit verschil, hoe hoger het rendement. Vanwege de relatief lage temperatuur die de warmtepomp moet leveren, wordt ze toegepast voor zwembaden. Openlucht zwembaden moeten niet extra opgewarmd worden bij buitentemperaturen boven de 25°C, en indien de buitentemperatuur het vriespunt nadert wordt er meestal niet meer gezwommen.
Juist binnen de temperatuurgrenzen (10°C-25°C) haalt de lucht/water warmtepomp haar hoogste rendementen. Zeker indien de warmte rechtstreeks aan het zwemwater kan afgegeven worden mits een warmtewisselaar. Ook dient het water meestal slechts tot 30° à 31°C opgewarmd te worden, waardoor een erg hoge COP waarde bereikt kan worden door de lage condensortemperatuur.
Natuurlijk is het beter voor het milieu om het zwembad uitsluitend op natuurlijke wijze te verwarmen, of door gebruik van zonnepanelen. Maar indien toch bijkomende verwarming noodzakelijk wordt om de actieve zwemperiode te verlengen, is een warmtepomp wel de milieuvriendelijkste manier.

D&A Pool Technics verdeelt de ZODIAC- warmtepompen. Deze warmtepompen hebben een goed rendement en een hoge COP-waarde (verhouding tussen opgenomen en afgegeven energie) en zijn zeer geluidsarm.

Contacteer D&A Pool Technics als u meer informatie wil over warmtepompen

 


Z-200     Z-300

 

3. Warmtewisselaar
Een warmtewisselaar wordt gekoppeld op een bestaande CV-installatie, dit kan een mazoutketel, gasketel of een warmtepomp geïnstalleerd voor de verwarming van uw woning zijn. De warmte geproduceerd door de verwarmingsinstallatie wordt via de warmtewisselaar afgegeven aan het zwembadwater.
Met deze keuze kan u het zwembadwater gedurende het hele jaar verwarmen tot een aangename zwemtemperatuur!

 

Contacteer D&A Pool Technics als u meer informatie wil over warmtewisselaars

Om te beslissen welke verwarming voor uw zwembad het meest geschikt is, zijn er 2 vragen die beantwoord moeten worden:
1. welke periode wil u genieten van uw zwembad
2. welke watertemperatuur vindt u aangenaam om in te zwemmen

Als u van juni tem augustus wil zwemmen in zwembadwater van 25°C-28°C dan kan u het zwembadwater perfect op de gewenste temperatuur brengen en houden door het plaatsen van zonnecollectoren. Uw grote voordeel is dat deze warmte GRATIS is!

Als u van april tot oktober wil zwemmen in zwembadwater van 28°C-30°C plaatst u best een warmtepomp. Hiermee kan u uw zwembadseizoen verlengen en bent u onafhankelijk van zonneschijn!

Als u het ganse jaar wil zwemmen, ongeacht de temperatuur van het zwembadwater, kies je best voor een warmtewisselaar.

Natuurlijk zijn combinaties van meerdere verwarmingssystemen mogelijk, zoals een warmtepomp gecombineerd met zonnecollectoren. Als de zon schijnt heb je dan gratis warmte van de zonnecollectoren, als de zon niet schijnt wordt het water verwarmd met de warmtepomp.

Contacteer D&A Pool Technics als u meer informatie wil over de verwarming van uw zwembad.

 

 

Onze tevreden klanten

Yves en Patrycja De Bruycker- Wozniakiewicz

"Wij hebben beroep gedaan op het team van D&A Pool Technics en hebben enkel lof voor deze firma. Ze waren zeer punctueel qua timeline alsook werfcoordinatie. De mensen hebben elk onderdeel zeer netjes afgewerkt volgens afspraak. Ook de naservice, opvolging en detailuitleg van ons zwembad was een pluspunt! D&A is zeker een aanrader!

Alle reacties

Copyright © 2015 D&A PoolTechnics. Alle rechten voorbehouden. Door Sandbox Services - Webdesign & Marketing